Fransız mutfağının seçkin bir lezzeti olan steak tartar, çiğ dana etinin özenle hazırlanmasıyla ortaya çıkan cesur ve lezzetli bir yemektir. Özellikle özel günlerde veya özel akşam yemeklerinde konukları etkilemek için yapılabilecek en ideal seçenektir.
03 Temmuz Çarşamba akşamı Masterchef programında 3’lü eleme düellolarında yarışmacılardan yapılmasını istenen bu Steak tartar yemeği, doğal lezzetleriyle evinize Fransız mutfağının rafinesini taşıyacak basit ama etkileyici bir tariftir.
Steak tartar yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında çiğ etin hijyenik ve güvenli bir şekilde işlenmesi gerektiğidir. Tarifte yer alan malzemelerin tazeliği ve kalitesi, yemeğin lezzetini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Steak tartar, gastronomi tutkunları için mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetlerden biridir. Hem hazırlaması keyifli hem de tadı muhteşem olan bu tarif, özel akşam yemekleri için vazgeçilmez bir seçenek olabilir.
STEAK TARTAR TARİFİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN İPUÇLARI VE NOTLAR
STEAK TARTAR TARİFİ
Steak Tartar Tarifi İçin Malzemeler:
Malzemeler:
Yanında Servis Edilecekler:
Steak Tartar Tarifi Nasıl Yapılır?
Adım 1
Steak tartar tarifini yapmak için öncelikle bifteği küçük bir tabağa koyun ve yaklaşık 20 dakika dondurucuda sertleşene kadar bekletin. Dondurarak bifteği sertleştirmek, kesim işlemini kolaylaştırır. Dondurulmuş bifteği önce dilimlere, ardından ince şeritlere ve en sonunda incecik doğrayarak mümkün olduğunca küçük hale getirin. Hazırladığınız bifteği bir tabağa koyun ve diğer malzemeler hazırlanana kadar mutlaka buzdolabında saklayın.
Adım 2
Kapari, kornişon turşu, arpacık soğanı ve maydanozu ince kıyın. Bir karıştırma kabına alın ve üzerine acı sosu ile hardalı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bifteği karışım kabına ekleyin ve karışıma tuz ekleyin. Tadına bakarak gerekiyorsa ilave yapın. Hazırlanan karışımı yemeğe hazır olana kadar buzdolabında soğutun.
Adım 3
Karışımı iki eşit porsiyona bölerek steak tartar karışımını yuvarlak bir kalıba doldurun. Servis tabaklarına alın. Her porsiyonun ortasına küçük bir çukur açın ve içine bir tane taze yumurta sarısını dikkatlice koyun.
Adım 4
Servis tabağına ince dilimlenmiş ve kızartılmış bagetleri, kornişon veya turşu sebzeleri ve yanına hardalı ekleyerek steak tartarı hemen taze olarak servis edin ve tadını çıkarın.
Steak tartar yapımı kolay, lezzetli ve evde denenebilecek bir tarif. Bu tarifi deneyerek, zarif Fransız mutfağının tadını evinize getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir;
GÜNDEM
22 Ocak 2025SPOR
22 Ocak 2025GÜNDEM
22 Ocak 2025SPOR
22 Ocak 2025SPOR
22 Ocak 2025GÜNDEM
22 Ocak 2025GÜNDEM
22 Ocak 2025